Treatments


Coupe en product advies

 • Bijna altijd volgt een trend- en productadvies om het haar gezond te houden of om een bepaald stylingeffect te bereiken.
  Je kunt ook zonder dat je een knipafspraak hebt, binnenlopen voor dit adviesWasmassage, föhnen kort en medium lang haar en styling

 • Wasmassage
  Een korte ontspannende en effectieve wasmassage. De wasmassage zorgt voor maximale elasticiteit van het haar waardoor het makkelijker wordt het haar perfect te knippen of te snijden.
 • Föhnen
  Het professioneel föhnen van het haar zodat het gewenste model ontstaat.
  Afhankelijk van je type haar en het gekozen model blijft je haar enkele dagen in model
 • Styling
  Het in model stylen van het haar door middel van styling producten
 • Opsteken (sexy hair up)
  Het opsteken van je haar afgestemd op jouw wensen, de gelegenheid (en natuurlijk je kleding voor die gelegenheid) en je type haar. Fierce  for a sexy night out

Kbal-advice

Welk kapsel past het beste bij je gezicht?
Om voor jou gezicht een kapsel te vinden dat het beste bij je gezichtsvorm past kun je het beste als volgt te werk gaan:
Zorg ervoor dat je haar helemaal uit je gezicht valt door het strak naar achteren te kammen of door er een haarband in te doen of met speldjes weg te steken. Om dat beter te laten lukken is het misschien verstandig het haar eerst nat te maken.
Dan ga je voor de spiegel staan en dan teken je met een kohlpotlood of lipstick de vorm van je gezicht na op de spiegel. Zorg ervoor dat je de contouren van je gezicht helemaal rondom natekent vanaf de haargrens tot en met je kin.

Ga dan een eindje verder van de spiegel af staan en kijk naar de vorm.

Er zijn vijf hoofdvormen:

 

 

Haarstijlen

ROND          LANGWERPIG         OVAAL         VIERKANT    HARTVORMIG


rondBij het RONDE GEZICHT zullen de lengte en breedte van het gezicht ongeveer even lang zijn. Ook de vorm van de kin en de haarlijn loopt rond. Het gezicht is het breedste tussen de oren en de wangen.

AANGERADEN:
Kapsels die iets langer vallen bijv. tot net onder de kin. Een heerlijke gelaatsvorm voor de haarmode van dit moment.Want laat je kapsel wat uitwaaieren, dat toont wat breder maar doe dat alleen niet net boven de kaaklijn.

AFGERADEN:
Hele korte kapsels – kapsels die net boven de kaaklijn vallen en
kapsels die recht zijn afgeknipt of– kapsels die in de buurt van de oren een flink volume hebben.

ovaalBij het OVALE GEZICHT is de lengte van het gezicht ongeveer 1,5 maal de breedte. Bij de kaken is het gezicht nauwelijks smaller dan bij de slapen. Ook de haarlijn loopt rond.
Dit is een ideale gezichtsvorm want met deze gezichtsvorm zullen veel verschillende kapsels je erg goed staan. Kies een kapsel waarbij je haren uit je gezicht vallen. Dan komt de mooie vorm van je gezicht het beste uit.

hartHet HARTVORMIGE GEZICHT (de naam zegt al wat er bedoeld wordt) is breed aan de bovenkant, dus bij de slapen en jukbeenderen en loopt naar onderen steeds smaller toe. De kin is puntig en smal.

AANGERADEN:
Het is heel belangrijk bij deze vorm het gezicht bij de kin wat breder te laten lijken. Dat kan bereikt worden door de lengte van je kapsel tot op de hoogte van de kin te laten groeien. En laat het haar wat krullen. Door op je voorhoofd je haar bijv. in een pony, van af het midden van het gezicht naar twee kanten naar buiten te laten vallen lijkt het gezicht ter hoogte van het voorhoofd wat smaller.

AFGERADEN:
Een kapsel dat de bovenkant van het hoofd breder laat lijken is bij deze vorm af te raden. Bijv. een kapsel met een zware haardos boven op het hoofd. Daardoor lijkt het gezicht dan nog breder aan de bovenkant.

langwerpigBij een LANGWERPIG GEZICHT is de vorm lang en smal. De breedte van het gezicht bij het voorhoofd is ongeveer even breed bij de jukbeenderen. Het gezicht is smal dus hierbij zie je vaak een hele smalle kin en een hoog voorhoofd.

AANGERADEN:
Het hoofd moet breder lijken dus:
De lengte van het haar kan het beste van kort tot halflang zijn. Ook een bol vallend kapsel staat bij deze vorm goed. In laagjes knippen of wat laten uitwaaieren.

AFGERADEN:
Noch heel kort noch heel lang.
Kapsels met krullen of uitwaaiering bovenop het hoofd zijn voor deze gezichtsvorm het meest geschikt.

vierkantHET VIERKANTE GEZICHT (hoekige) heeft een zware rechte kaaklijn en ook een vrij rechte haarlijn. Het gezicht is ongeveer even lang als breed.

AANGERADEN:
Heel leuk bij deze gezichtsvorm is om het kapsel in plukjes in je gezicht te laten vallen.

AFGERADEN:
Vooral bij deze gezichtsvorm niet kiezen voor een haarlijn die ter hoogte van de kin valt of voor kapsel wat rechts is afgeknipt. Dit geldt ook voor een recht afgeknipte pony. Want dan lijkt de gezichtsvorm nog vierkanter.